Afbeelding
Foto: Henk van Weert

Hoofdgebouw Lindenlust wordt zorgcomplex, grote bomen blijven staan

Algemeen

De Bomen Brigade Boxtel had gelijk. Het terrein van Lindenlust telt geen 119 maar 278 bomen. En die worden op 23 na gekapt voor het bouwproject Langen Linden, ruim honderd worden gecompenseerd in het gebied zelf en de rest elders in Boxtel. Het bouwplan zal voorzien in 72 huizen voor het midden- en dure segment. Er komt bovendien een woon-zorgcomplex in het monumentale deel van het hoofdgebouw van Lindenlust. Het niet-monumentale deel wordt gesloopt.

Begin volgend jaar hoopt projectontwikkelaar Dura Vermeer dat de schop in de grond kan, mits alles volgens planning verloopt. Dinsdag stemde het college van B en W in met de bestemmingsplanwijziging, vandaag tekende wethouder Peter van de Wiel de anterieure overeenkomst met Dura Vermeer. Het bouwplan zal voorzien in 21 appartementen met middeldure huur (meestal begint dat ergens rond 800 euro per maand) en twaalf middeldure woningen van 260.000 tot 390.000 euro. Er komen tevens 39 tweekappers langs de Bosscheweg vanaf 390.000 euro.

Bijzonder aan de herbestemming van het hoofdgebouw van Lindenlust, is dat het monumentale deel wordt ingezet als zorgcomplex. Er komen psychogeriatrische cliënten te wonen die er begeleiding krijgen. Daarvoor is Dura Vermeer in gesprek met een nog onbekende zorgpartij. 

Lees meer in Brabants Centrum van morgen, donderdag 2 juli.

OP DE FOTO: De voorgevel van het hoofdgebouw op het terrein Lindenlust blijft staan, net als twee van de zijgevels. Dit is het deel van het pand dat is aangemerkt als gemeentelijk monument. De rest van het bouwwerk wordt gesloopt. 

DISCLAIMER: Een belangrijke nuance ontbrak eerder in dit artikel. Naast dat er 23 beeldbepalende bomen blijven staan, zullen er ook ruim honderd in het gebied zelf worden gecompenseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 8 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 10 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 11 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 12 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 14 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 16 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30