Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Hengelen en springen op kermis in Esch

Algemeen

Vanavond barst de Essche kermis los. Die staat tot en met dinsdag 25 juli op het Marktplein van het dorp. De wegen rond het plein worden niet afgesloten, want alle attracties passen op het terrein. De kermis moet het dit jaar namelijk stellen zonder botsauto's. Voor de oudere jeugd komt wel de spectaculaire 'wip' naar het dorp.

Het was voor kermisorganisator Verdonk niet gemakkelijk exploitanten van grotere attracties naar Esch te krijgen. ,,We hadden gehoopt op meer", zegt Aletta Verdonk. Zij had gehoopt op meer grote attracties. ,,Je wilt dat het echt een feestje wordt voor de bewoners; daar doe je het voor. Maar het zal lastig blijven in Esch, want het terrein is klein, ook als je wegen afsluit." Wat is er wel te doen op de kermis? Voor de kleintjes: een kindermolen, eendjes hengelen, touwtje trekken. Ook nog bussensport (blik gooien), grijpers, een bungee trampoline en de wip. En er is een suikerspin/popcorn-kraam.

KONING

Op de kermismaandag vindt het traditionele, vierjaarlijkse, koningschieten van het Essche Sint-Willebrordusgilde plaats. De leden van het gilde zijn de hele dag in touw, met onder andere een eucharistieviering en een Brabantse koffietafel. Vanaf ongeveer 13.00 uur vindt het daadwerkelijke koningschieten plaats op het schutsterrein aan de Haarenseweg. Wie het laatste stuk van de houten koningsvogel van de 'boom' weet te schieten, mag zich de komende vier jaar gildekoning noemen en neemt die titel over van Leo Konings. Alle belangstellenden zijn welkom.

De kermis is vanavond, vrijdag 21 juli geopend van 18.00 tot 24.00 uur. Zaterdag 22, zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 juli kunnen bezoekers zwieren en zwaaien van 12.00 tot 24.00 uur. Maandag wordt de kermis opgevrolijkt door Clown Desalles, die zal met zijn eigen ludieke vervoer tussen 15.00 en 17.30 uur rondcrossen op het terrein. Ook maakt hij ballondieren. Dinsdag is het eurodag. Dan bedraagt de prijs van een ritje in de draaiende attracties maximaal twee euro. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 6 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 13 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 14 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 15 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46