Tijdens de bijen- en plantjesmarkt in wandelpark Molenwijk gaf wethouder Marusjka Lestrade (rechts) het startsein voor de eerste editie van De Groene Draad. (Foto: Gerard Schalkx).
Tijdens de bijen- en plantjesmarkt in wandelpark Molenwijk gaf wethouder Marusjka Lestrade (rechts) het startsein voor de eerste editie van De Groene Draad. (Foto: Gerard Schalkx).

Groene Draad: route langs 16 eetbare plekken

Algemeen

Vanuit Eetbaar Boxtel, een groep van enthousiastelingen die mensen wil inspireren om voedsel in eigen regio te oogsten, werd vorig jaar de route De Groene Draad georganiseerd die mensen langs plekken bracht die met de voedselvoorziening samenhangen. Zondag 19 april vindt tussen 11.00 en 16.00 uur de tweede editie plaats, mét allerlei nieuwe adressen...

Waar mensen vorig jaar veertien adressen in de gemeente konden bezoeken, is het aantal nu uitgebreid tot zestien. Net als vorig jaar kunnen mensen terecht bij stichting Herenboeren Boxtel, die het plan hebben opgevat om biologisch te gaan boeren op de weilanden en akkers van het Wilhelminapark op de grens van Boxtel en Sint-Michielsgestel. Vanaf oertijdmuseum De Groene Poort gaan leden van de stichting samen met bezoekers naar het Wilhelminapark, waar ieder heel uur een excursie wordt verzorgd. Bezoekers die graag meer willen weten over buurtmoestuinen, kunnen terecht op Hoogheem, in de wijk Selissenwal (Harperhof) en De Kleine Aarde. De Groene Poort dient dit jaar niet alleen als verzamelpunt voor mensen die meer willen weten over stichting Herenboeren, maar doet ook zelf mee met het arboretum.

Ook particulieren tonen hun eetbare tuinen op 19 april aan het publiek. Zo zijn er in Boxtel verschillende deelnemers, maar ook in Lennisheuvel en Gemonde doen tuineigenaren mee: Kees de Langen (Lennisheuvel 42), de familie Simons (Mijlstraat 82) en Marie José Meertens (Leemsteeg 4). Verschillende bestaande evenementen hebben zich ook aan De Groene Draad verbonden, zoals de bekende bijen- en plantenmarkt van bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius bij de accommodatie aan het Essche Heike. Bezoekers zijn daar een uur eerder, vanaf 10.00 uur, al welkom. Tijdens deze markt staan medewerkers van Eetbaar Boxtel en Kinderboerderij Boxtel achter de Zadenkraam, waar mensen terecht kunnen voor allerlei soorten zaden. Volkstuinvereniging Ceres, gevestigd aan Onrooij, koppelt de jaarlijkse open tuinendag aan De Groene Draad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 minuten geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 11 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 13 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 15 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 20 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen gisteren