Een voormalige opslagschuur van Dennenoord werd enkele jaren geleden verbouwd tot zorghotel, maar staat sindsdien leeg. (Archieffoto: Gerard Schalkx).
Een voormalige opslagschuur van Dennenoord werd enkele jaren geleden verbouwd tot zorghotel, maar staat sindsdien leeg. (Archieffoto: Gerard Schalkx).

Geen autistische jongeren naar recreatiepark Dennenoord

Algemeen

Tijdens de jaarlijkse braderie die zondag 31 juli wordt gehouden op het Boxtelse recreatiepark Dennenoord wil Zorggroep 't Zicht uit Oss haar plan presenteren om autistische jongeren te huisvesten in de bedrijfswoning, blokhutten en het leegstaande zorghotel. De gemeente Boxtel weigert echter medewerking. 

De wethouders Peter van de Wiel en Marusjka Lestrade van de gemeente Boxtel voelen zich overvallen door het nieuws dat Dennenoord en 't Zicht hebben verspreid, zo meldden ze vrijdagmiddag. ,,Want we hebben beide partijen een maand geleden laten weten niet mee te werken aan het initiatief. Boxtel biedt al meer dan gemiddeld huisvesting aan jongeren die zorg nodig hebben door instellingen als bijvoorbeeld De La Salle en Cello. Nóg meer jongeren opnemen, kunnen we simpelweg niet betalen", zegt wethouder Lestrade. Op het moment dat jongeren 18 jaar worden, maken ze voor hun zorgkosten aanspraak op het gemeentelijke wmo-budget. 

Eigenaar Piet van Erp van Dennenoord zag kansen voor extra inkomsten door de samenwerking met 't Zicht. De zorginstelling wilde langdurig leegstaande gebouwen huren. Daarvoor moest wel eerst het bestemmingsplan worden gewijzigd. ,,Tijdelijke bewoning is prima, maar aan permanente bewoning op Dennenoord werken we niet mee", aldus wethouder Van de Wiel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 4 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 6 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 8 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 11 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 13 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 14 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 15 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00