Deelnemers aan de vijftig kilometer zijn te herkennen aan het rode bandje, 40-kilometer wandelaars hebben een geel bandje en mensen die 30 kilometer lopen, krijgen een blauw polsbandje. De militairen hebben een groene armband. (Foto: Pål Jansen).
Deelnemers aan de vijftig kilometer zijn te herkennen aan het rode bandje, 40-kilometer wandelaars hebben een geel bandje en mensen die 30 kilometer lopen, krijgen een blauw polsbandje. De militairen hebben een groene armband. (Foto: Pål Jansen).

De Vierdaagse gaat beginnen...

Algemeen

Tienduizenden mensen trekken dinsdag 18 juli hun wandelschoenen aan voor de eerste dag van de Nijmeegse Vierdaagse. Ook de gemeente Boxtel is goed vertegenwoordigd op het bekendste wandelevenement van Nederland. Brabants Centrum volgt de verrichtingen van enkele wandelaars op de voet...

Bernadette Roestenburg uit Liempde zat maandagochtend met haar zus en schoonzus al in de trein naar Nijmegen. Het drietal gaat vier keer veertig kilometer wandelen. ,,We mogen deze week logeren in het appartement van een collega logeren, heel fijn." Ze nam één keer eerder deel aan de Vierdaagse: precies veertig jaar geleden. ,,Ik herinner me vooral de vele blaren en het afzien. Hopelijk is dat deze keer anders. We hebben in ieder geval flink getraind." 

Voor Lindsay Swinkels wordt het de eerste keer dat ze deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagse. Samen met haar tante Elise van Weert, vader Martien Mosink en zijn wandelclubje staat ze aan de start. ,,Ik heb zondag al mijn startbandje opgehaald en voel nu toch wel gezonde spanning", lacht ze. ,,Ik zie de Vierdaagse als een uitdaging en het lijkt me geweldig dit samen met mijn vader te doen. ,,We gaan ervoor!"

Jurgen van Dun is een ervaren wandelaar. Hij staat in Nijmegen voor de zesde keer aan de start, samen met tien andere Boxtelaren. ,,We hebben een geweldig slaapadres in Nijmegen, ik omschrijf het als een resort. Alles is tot in de puntjes geregeld: van het eten tot de massages na afloop. Dit komt zeker goed."

Brabants Centrum is zelf ook aanwezig in Nijmegen. Redacteur Pål Jansen staat aan de start van de 50 kilometer en zal regelmatig verslag uitbrengen. Hij haalde zijn roodkleurige bandje maandag op.

Benieuwd naar de verrichtingen van deze Boxtelaren? Lees dan de digitale krant op dinsdag 19 juli, de papieren editie op donderdag 21 juli en check regelmatig de website op Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 minuten geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 7 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 8 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 20 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 22 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren