Afbeelding

Consumentenactie start in maart

Algemeen

In maart krijgen de inwoners van Boxtel, Lennisheuvel, Esch en Gemonde een gratis spaarpas in de bus. Daarmee kunnen ze bij Boxtelse winkeliers punten sparen of beter gezegd: Boxtelaartjes. Want zo heten de spaarpunten. Met die Boxtelaartjes kunnen consumenten profiteren van aanbiedingen van lokale ondernemers én tevens een donatie doen aan hun favoriete vereniging of stichting. Boxtelaartjes is een initiatief van de uitgever van deze krant, stichting Brabants Centrum.

Lokale consumenten 'verleiden' om zoveel mogelijk bij plaatselijke ondernemers te winkelen. ,,Daardoor gaat het de ondernemers beter en wordt het aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers om zich hier te vestigen. Dat is goed voor de werkgelegenheid, maar als het de ondernemers beter gaat, kunnen zij het publiek ook laten profiteren van leukere aanbiedingen. We willen ons eigen dorp koesteren", zegt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum.

Eind oktober werd het idee voor de Boxtelaartjes gelanceerd en na enkele informatieavonden hebben inmiddels tal van ondernemers de spaaractie enthousiast omarmd. ,,Zo'n vijftig MKB'ers die zich richten op consumenten willen al meedoen. En dit aantal zal ongetwijfeld nog groeien", aldus Van der Zee. Ook verenigingen en instellingen gaan profiteren van de spaaractie, is het plan ook met een aantal sportclubs besproken. 

De passen waarmee mensen Boxtelaartjes kunnen sparen, vallen in maart bij ongeveer tienduizend adressen op de deurmat. Om vaste abonnees van Brabants Centrum te belonen, ontvangen zij een zwarte vip-pas waarop op voorhand al 300 spaarpunten staan, omgerekend een waarde van 30 euro. Nieuwe abonnees ontvangen een tegoed van 24 euro op hun pas. Het tegoed is meteen in te wisselen tegen de speciale Boxtelaartjes-aanbiedingen van deelnemende ondernemers. Mensen die de krant niet wekelijks in de bus krijgen, ontvangen een groene spaarpas zónder punten. Van elk aankoopbedrag bij een deelnemende ondernemer wordt 10 procent aan spaarpunten bijgeschreven op de pas. Wie de gespaarde Boxtelaartjes bij winkeliers inwisselt op een aanbieding, schenkt automatisch vijftig cent een vereniging of stichting naar keuze.

Woensdag 28 en donderdag 29 januari vinden voorlichtingsbijeenkomsten voor ondernemers plaats in respectievelijk grand café Rembrandt en restaurant De Bourgondiër. Belangstellenden kunnen beide avond óf om 18.30 óf om 20.00 uur aanschuiven om bijgepraat te worden en zich in te schrijven al deelnemer. Dinsdag 27 januari worden de ondernemers die zijn aangesloten bij de winkeliersverenigingen Selissen en Oosterhof bijgepraat tijdens hun eigen ledenvergaderingen.

Op de foto: De gratis Boxtelaartjespas die in maart wordt verspreid dient geactiveerd te worden via internet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden