In een appartement aan Het Kapittel woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een felle uitslaande brand. (Foto: Sander van Gils).
In een appartement aan Het Kapittel woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een felle uitslaande brand. (Foto: Sander van Gils). Foto: Sander van Gils

Brand in appartement Kapittel

Algemeen

UPDATE - In een appartement aan Het Kapittel in het centrum van Boxtel woedde in de nacht van donderdag op vrijdag een uitslaande brand. Er vielen geen gewonden. Wel werden zeven aangrenzende woningen in het complex ontruimd. Vrijdagochtend startte politie met onderzoek in de woning naar de oorzaak van de brand. 

De brandweer werd rond half vijf gealarmeerd; bij aankomst sloegen de vlammen uit het raam aan de binnentuin tussen de wooncomplexen aan Het Kapittel en Duinendaal. Met enige moeite manoeuvreerde het eerste blusvoertuig zich tussen de geparkeerde auto's door om bij het brandende appartement te komen. Daar kreeg de brandweer het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de woning onbewoonbaar is geworden. De brandweer rukte met drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen uit, maar die hoefden niet allemaal in actie te komen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De bewoner van het betreffende appartement ademde rook in en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Eén 41-jarige buurtbewoner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau omdat hij de brandweer hinderde en een politieman bij de keel greep.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Annelieke van der Linden

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 4 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 6 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 8 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 8 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 9 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 9 uur geleden