ODC won donderdagavond de vriendschappelijke oefenpot tegen plaatsgenoot RKSV Boxtel. De derby is een traditie na afloop van de zomerstop. (Foto: Peter de Koning).
ODC won donderdagavond de vriendschappelijke oefenpot tegen plaatsgenoot RKSV Boxtel. De derby is een traditie na afloop van de zomerstop. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boxtelse voetbalderby blijft leuke traditie

Algemeen

Het was leuk dat de plaatselijke voetbalclubs bijna drie weken voor de openingswedstrijd van de competitie een vriendschappelijke uitgave van de plaatselijke derby speelden. Het is immers een traditie. In sportpark Munsel won derdeklasser ODC donderdagavond 7 september van het een afdeling lager acterende RKSV Boxtel het voorafje. Maar aan de 0-4 uitslag moeten misschien niet te veel conclusies worden verbonden...

Het was rijkelijk druk. De tweestrijd leeft zeker nog. Beide ploegen wilden er ook wel een mooie pot van maken, maar het klassenverschil was overduidelijk. ODC hanteerde negentig minuten lang het juiste recept. Boxtel kwam nauwelijks aan opbouwen toe, want in een zeer vroeg stadium versperde de buurman de weg reeds. De tricolores zetten snel druk, zodat de ploeg van Ronald Boudewijn, zeker beginnend op de flanken, niet toekwam, aan welke opbouw ook.

Scheidsrechter Jo van Esch leidde de derby – bij wijze van afscheid – de eerste tien minuten. De 69-jarige arbiter zette zo afgelopen donderdagavond, rond kwart over zeven, een punt achter zijn kleurrijke loopbaan als leidsman. Daarna nam Vughtenaar Tonnie Dammers de regie over.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 5 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 7 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 10 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 12 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 12 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 13 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 13 uur geleden