Afbeelding

Boxtel's Harmonie verwelkomt lente

Algemeen

Met een gastoptreden van harmonie Oefening Baart Kunst uit Erp luidt Boxtel's Harmonie zaterdag 13 april het voorjaar muzikaal in. De gratis toegankelijke uitvoering in de Bracbantzaal van het Jacob-Roelandslyceum (Grote Beemd 3) begint om 19.30 uur.

Boxtel's Harmonie grijpt de eerste versregel van Herman Gorters epos Mei aan als titel voor haar voorjaarsconcert: Een nieuwe lente, een nieuw geluid. Het orkest vertolkt onder leiding van interim dirigent Johan Smeulders onder meer 'The Legend of Amaterasu', een werk waarin de Nederlandse componist Eric Swiggers het verhaal van een Japanse zonnegodin verklankt. Euphoniumspeler Marco van de Loo (foto onder, Ruud van Casteren) treedt op als solist en voert 'Variations on Caprice no. 24 in A-flat' uit. Andrew Lloyd Webber arrangeerde dit bravourestuk op een melodie van Paginini voor zijn broer Julian, die cellist is. De ook in Boxtel niet onbekende Sef Pijpers jr. dirigeert gastorkest OBK in onder meer 'Down from the shimmering sky' (James Curnow) en 'La Leyenda del Beso' (Reveriano Soutullo).

ORANJEBITTERCONCERT

Vorige week werd gemeld dat de Boxtelse muziekkorpsen stappen willen zetten op weg naar verdere samenwerking. Dat gebeurt ook komende zaterdag al als enkele gastmuzikanten Boxtel's Harmonie versterken. Maar ook op Koningsdag wordt dat merkbaar. De jaarlijkse aubade krijgt een andere opzet. Omdat het dan schoolvakantie is, valt het voor verenigingen niet mee om alle leden op de been te brengen. Daarom is gekozen voor een gezamenlijk optreden van Boxtel's Harmonie, Gildenbondsharmonie en fanfare Sint-Arnoldus. Het samengestelde orkest verzorgt zaterdag 27 april voor de gedecoreerden vanaf 12.00 uur een Oranjebitterconcert. Tijdens dit optreden doet ook reus Jas de Keistamper zijn woordje.

Marco van de Loo treedt op als euphoniumsolist tijdens het voorjaarsconcert van Boxtel's Harmonie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 1 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 2 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 3 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 3 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 5 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 5 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 7 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 8 uur geleden