Een leerling van basisschool De Beemden passeert de rotonde Fellenoord tijdens het verkeersexamen. (Foto: Peter de Koning).
Een leerling van basisschool De Beemden passeert de rotonde Fellenoord tijdens het verkeersexamen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boxtel reikte 315 verkeersdiploma's uit

Algemeen

Het overgrote deel van de basisschoolleerlingen die dinsdag en woensdag hun verkeersexamen deden, is geslaagd. Acht kinderen zakten, de helft omdat ze niet stopten voor een rood verkeerslicht. Vorig jaar slaagden alle deelnemers aan het verkeersexamen.

Van de 331 aangemelde kandidaatjes kwamen er acht niet opdagen. De kinderen die wel op de fiets stapten werden op 48 handelingen beoordeeld en mochten in totaal vijf fouten maken.

De route werd door honderd leerlingen foutloos afgelegd; 113 examenkandidaten maakten slechts één fout gemaakt. Het viel de examinatoren op dat veel fietsertjes onvoldoende op andere weggebruikers letten. De leerlingen van basisschool De Vorsenpoel presteerden gemiddeld het best. Er deden in totaal tien basisscholen mee aan het examen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 1 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29