Afbeelding

Bouwstart Hobbendonk eind 2017

Algemeen

De bouw van 24 woningen in plan Hobbendonk aan de Eindhovenseweg in Boxtel gaat eind 2017 van start. Die verwachting heeft projectontwikkelaar Roland van Heeswijk van IMvest in Schijndel. Hobbendonk wordt gerealiseerd in en om de voormalige stoomwasserij die jarenlang onderdak bood aan de firma Joris Meubelen.

In de zomer van 2015 werden de eerste ideeën voor Hobbendonk gelanceerd en volgens Van Heeswijk is de afgelopen periode in samenspraak met de gemeente Boxtel en stichting Dommelbimd uitgebreid overleg gevoerd over de uitwerking van het bouwplan.

De verwachting is dat het plan deze of volgende maand in procedure gaat, dat is enkele maanden later dan gepland. ,,We kiezen voor zorgvuldigheid en willen met alle partijen goede contacten leggen alvorens we de volgende stap zetten", lichtte de projectontwikkelaar deze week toe.

Alleen het monumentale hoofdgebouw van de vroegere stoomwasserij blijft behouden, de andere gebouwen die onderdak boden aan Joris Meubelen worden op termijn gesloot.

Hobbendonk omvat onder meer achttien vrijstaande woningen, tweekappers en rijtjeshuizen die op een groen terrein met binnenpleintje worden gebouwd. In het hoofdgebouw van de vroegere wasserij, dat een monumentale status heeft, is plaats voor twee luxe appartementen waarin tal van authentieke details van het vroegere complex zichtbaar aanwezig zullen zijn. In de andere gebouwen op het terrein is plaats voor een woon-werkatelier.

Ook worden aan de Eindhovenseweg twee woningen gebouwd, een 19e eeuwse woning naast de vroegere wasserij blijft behouden en wordt gerestaureerd. ,,Het plan zit nog in de ontwikkelfase, maar we zetten goede stappen", stelt Van Heeswijk. ,,Zo hebben we zowel het hoofdgebouw van de vroegere wasserij en van een ander complex al een asbestsanering uitgevoerd."

Lees het complete verhaal in Brabants Centrum van donderdag 19 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 19 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 19 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden