De kaalslag in de tuin achter de pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk is de buurt een doorn in het oog.
De kaalslag in de tuin achter de pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk is de buurt een doorn in het oog. Foto: Henk v Weert

Bouwplan voor pastorietuin

Algemeen

Een rijtje met zeven eengezinswoningen langs het straatje Bracbant en een wooncomplex met 24 appartementen voor dementerenden aan de oever van het Smalwater. Dat omvat het bouwplan van de Vughtse projectontwikkelaar Vrijborg voor de pastorietuin aan de Baroniestraat in Boxtel. De pastorie van de voormalige Heilig Hartkerk wordt verbouwd en krijgt appartementen voor mensen met een beperking van stichting Woongewoon

Mark Hassink van Vrijborg presenteerde het plan, dat inmiddels goedkeuring heeft van zowel de lokale welstands- als de monumentencommissie, donderdag 28 maart tijdens een bijeenkomst in Museum Boxtel (MuBo), dat aan het bouwperceel grenst. Zo'n 35 buurtbewoners bezochten de informatieavond.

Voordat de bouw daadwerkelijk kan starten, moet nog wel een bestemmingsplanwijziging worden doorlopen. Desondanks hoopt Vrijborg dat begin 2020 de schop de grond in kan. Daarop vooruitlopend wordt komend najaar een tien meter brede groenstrook aan de oever van het Smalwater aangelegd.

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe beplanting snel aanslaat, is vorige week de meeste begroeiing van de pastorietuin verwijderd. Tot verbazing van buurtbewoners, die hun onvrede niet onder stoelen of banken staken in MuBo. De projectontwikkelaar zei dat alleen niet-inheemse bomen en struiken werden gerooid, maar volgens omwonenden zijn ook een vijftig jaar oude appelboom én een zwarte noot neergehaald. 

Lees meer over het bouwplan en het verloop van de informatieavond in onze komende edities. 

Auteur: Henk van Weert. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 1 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29