Het aankondigingsbord voor de laadpaal in de Sint-Jozefstraat werd in oktober vorig jaar al omgedraaid.
Het aankondigingsbord voor de laadpaal in de Sint-Jozefstraat werd in oktober vorig jaar al omgedraaid. Foto: eigen collectie.

Er komt toch geen laadpaal in Sint-Jozefstraat

Bouwen en wonen

De handtekeningenactie uit de buurt heeft zijn vruchten afgeworpen. De bewoners van de Sint-Jozefstraat waren fel tegen de komst van een laadpaal voor elektrische auto’s. De gemeente Boxtel trekt het verkeersbesluit nu in.

De reden om een laadpaal te plaatsen ontging de buurtbewoners volledig. De gemeente wil inwoners stimuleren elektrisch te gaan rijden. Maar niemand in de straat heeft een stekkerauto of kan deze betalen. Bovendien is de parkeerdruk al hoog, zo gaf bewoner Maarten van den Brand namens de buurt in november vorig jaar aan bij wethouder Fred van Nistelrooij.

BALDADIG

Het bord dat de komst van de paal aankondigde, werd vlak na de plaatsing al baldadig omgedraaid. Van den Brand haalde bij vrijwel iedereen in de straat handtekeningen op en toog naar de zitting van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie om de klachten uit de buurt toe te lichten. 

,,Dat is gelukt, zo blijkt nu. Al heeft het wel even geduurd”, vertelt Van den Brand. Er is nog onderzoek gedaan naar de noodzaak van zo’n laadpaal en het blijkt dat er in de directe omgeving al genoeg staan, zo staat in het rapport dat Van den Brand heeft ontvangen.

De gemeente zelf geeft bij het intrekken van het verkeersbesluit aan dat het niet langer wenselijk is de paal te plaatsen. De bewoners zijn volgens Van den Brand blij met de beslissing.

NIET PARKEREN

Op twintig verschillende locaties in Boxtel, Liempde en Esch zijn wel laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Altijd bij een openbare parkeerplaats. Op deze plekken mag geen ander voertuig staan. Wie daar wel parkeert met een benzinewagen, riskeert een boete. Al blijkt in de praktijk daar weinig op gecontroleerd wordt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

In de laatste twee weken van augustus wordt in Liempde gecollecteerd voor De Zonnebloem.
Zonnebloemloterij: verkoop huis aan huis in Liempde Algemeen 8 minuten geleden
Afbeelding
Senioren praten over sociale netwerken en zorgzame buurt Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Liefhebbers van rock & roll muziek, kwamen zaterdagavond aan hun trekken in de tent in het Concordiapark in Liempde. Daar traden The Explosion Rockets op. De band bracht hits van Elvis, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en vele anderen.
Explosion Rockets zorgen voor swingende start Rock en Rollend Liempde Cultuur 19 uur geleden
De jeugdleden van TS Dekker gingen afgelopen week op voor hun halfjaarlijkse kubexamens.
Leden TS Dekker niveau hoger na kubexamens Sport 21 uur geleden
De jeugdspelers van team JO9-1 van RKSV Boxtel zijn kampioen geworden in de hoofdklasse.
Jeugdkampioenen RKSV Boxtel spelen nog tegen Engelse ploeg Sport 22 uur geleden
Een blik op Lseven. De nieuwe beachclub in park Molenwijk opent woensdag 2 februari
Netwerkavond voor ondernemers bij Lseven Zakelijk gisteren
Logo
Afbeelding
Schaakmat Jeugd 19 mei, 09:00
Rinie Plantema (links) en Cis Vissers, voormalig ambassadeur van stichting KiKa, in de dwarsdeelschuur vol spullen voor de verkoop tijdens een eerdere editie van de garagesale.
Garagesale in Esch levert 1.200 euro op voor KiKa Algemeen 19 mei, 07:30