Boxtel stond zaterdagavond in het teken van de Bokselse Kwis. In huizen, maar ook op straat voltooiden mensen de opdrachten uit het kwisboek. (Foto: Albert Stolwijk).
Boxtel stond zaterdagavond in het teken van de Bokselse Kwis. In huizen, maar ook op straat voltooiden mensen de opdrachten uit het kwisboek. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Bokselse Kwis: gestructureerde chaos

Algemeen

Vol fanatisme namen bijna tweeduizend mensen, verdeeld over 95 teams, deel aan de vierde editie van de Bokselse Kwis. Verslaggever Linda van de Wiel maakte deel uit van team G-Force. Hieronder haar verslag.

Chaos, dat is het juiste woord voor de eerste deelname van team G-Force aan de Bokselse Kwis. Voor ons allemaal was deze vierde editie van de quiz,  die heel Boxtel op de been bracht, de eerste. En dus was er geen plan. Maar wel veel fanatisme, krakende hersenen, stapels boeken over Boxtel en een dozijn laptops.

Chaos dus, want om 18.00 uur werd bedacht dat we waarschijnlijk kaneelbroodjes of bolussen moesten gaan bakken. Natuurlijk waren niet alle ingrediënten in huis, waardoor deze in allerijl gehaald moesten worden. Gelukkig hadden we wel een ananas. Want we hadden het sterke vermoeden dat we deze nodig hadden.  En er waren categorieën, dus klonk het al snel: ,,Wie heeft er een tien voor taal? Wie weet er veel van sport?"

Op deze manier kwam er toch wat structuur en werd er door de dertien fanatiekelingen van G-Force geworsteld met onwaarschijnlijke muzikale duetten, verbasterde bandnamen en de cultuurhistorische as. En werd er keihard onderhandeld over puzzelstukjes en beten we ons vast in een onwaarschijnlijk complexe 'Kinderen voor Kinderen'-opdracht. Kortom: het was een enerverende en uiteindelijk toch gestructureerde chaos. Ik ga me maar vast verdiepen in het strijdplan voor de editie van 2018. In verschillende huizen zag ik waslijnen hangen. Toch wel een goed idee. Maar eerst neem ik een stukje ananas…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Annelieke van der Linden

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 9 minuten geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 39 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 1 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 3 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 18 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden