Tijdens werkzaamheden bij Ville Het Hof werden enkele jaren geleden sporen van vroegere Binnendommeltjes aangetroffen. (Archieffoto Albert Stolwijk).
Tijdens werkzaamheden bij Ville Het Hof werden enkele jaren geleden sporen van vroegere Binnendommeltjes aangetroffen. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Binnendommeltjes weer in beeld

Algemeen

De gemeenteraad van Boxtel krijgt volgende maand het bestemmingsplan voor de bouw van twee kapitale villa's aan de Clarissenstraat voorgelegd. De voorbije weken zijn geen bezwaren ingediend tegen het ontwerp voor het bouwplan op de plek van de leegstaande Nivo-garage. Het college van B. en W. neemt een optie op de aankoop van anderhalve meter grond om het vroegere Binnendommeltje in ere te herstellen.

Begin dit jaar verkocht woonstichting Sint-Joseph het voormalige garagebedrijf en liet daarmee het plan varen om op deze plek appartementen te realiseren. Paul van Heeswijk uit Schijndel kocht het perceel om er twee herenhuizen te kunnen realiseren. In één daarvan gaat hij zelf wonen, het andere wordt verkocht. Het college besloot dinsdag het voorstel te agenderen voor de laatste raadsvergadering van dit jaar; die wordt gehouden op dinsdag 15 december.

De eigenaar van het perceel is volgens wethouder Peter van de Wiel bereid een strookje grond te verkopen aan de gemeente. Die wil er het in de jaren dertig van de vorige eeuw gedempte Binnendommeltje kan herstellen. De Binnendommel was een middeleeuws stelsel van kanaaltjes dat als openbaar riool werd gebruikt. Een plan voor herstel daarvoor ligt al jaren op de plank in het gemeentehuis.

Lees meer in Brabants Centrum van 26 november.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 52 minuten geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 15 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 16 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 18 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 19 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 20 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 22 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00