Afbeelding

Bibliotheekwerk naar NOBB en Den Bosch

Algemeen

Het bibliotheekwerk in het verspreidingsgebied van Bibliotheek de Meierij gaat over naar de NOBB en Bibliotheek Den Bosch. Alle directies hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. 

De gemeenten Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught hebben gezamenlijk de wens uitgesproken om overname van het bibliotheekwerk in hun gemeenten door Bibliotheek 's Hertogenbosch. Daarbij moet worden aangetekend dat in Sint-Michielsgestel nog geen structurele keus is gemaakt voor een openbare of een commerciële bibliotheekorganisatie. Wel is de uitvoering van het bibliotheekwerk in de gemeente Sint-Michielsgestel gewaarborgd doordat dit tot en met juni 2017 wordt verzorgd door BDM.

Zowel de NOBB als Bibliotheek Den Bosch hebben zich bereid verklaard in principe alle medewerkers van Bibliotheek de Meierij met een vaste arbeidsovereenkomst in dienst te nemen. Dit betekent dat er geen sprake zal zijn van boventalligheid en dat de huidige bekende gezichten in de bibliotheek zullen blijven. Geja Olijnsma, directeur-bestuurder ad interim van Bibliotheek De Meierij, is blij met dit resultaat: ,,We hebben er hard voor geknokt en ik ben ontzettend blij dat kwalitatief bibliotheekwerk behouden blijft in onze regio en dat alle vaste medewerkers hun baan behouden. Ook onze leden gaan mee over naar de nieuwe organisaties met behoud van de bestaande service en kwaliteit."

Het bibliotheekwerk in Schijndel en Sint-Oedenrode wordt overgenomen door de NOBB met het oog op het ontstaan van de nieuwe gemeente Meierijstad.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 22 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 14 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 18 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 20 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 21 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59