Bij de container die bedoeld is voor bewoners van appartementencomplex Den Bongerd, wordt meer dan eens afval gedumpt of grofvuil gezet. Henny Lammers ergert zich daaraan. Met de invoering van een pasjessysteem zou het dumpen van restafval verleden tijd moeten worden. (Foto: eigen collectie).
Bij de container die bedoeld is voor bewoners van appartementencomplex Den Bongerd, wordt meer dan eens afval gedumpt of grofvuil gezet. Henny Lammers ergert zich daaraan. Met de invoering van een pasjessysteem zou het dumpen van restafval verleden tijd moeten worden. (Foto: eigen collectie). Foto: Henny Lammers

Ondergrondse afvalcontainers op 9 locaties in Boxtel

Algemeen

Op negen locaties bij hoog- of stapelbouw plaatst de gemeente Boxtel ondergrondse containers. Hoogheem ontbreekt op dit lijstje: te duur volgens wethouder Herman van Wanrooij. Mensen kunnen zonder pasje het afval dumpen in de bakken. Daardoor verdwijnt op termijn een probleem dat Henny Lammers constateert...

Lammers woont in appartementencomplex Den Bongerd aan de Annastraat. Aan de achterkant van de woningen staat een centrale container waar hij en zijn medebewoners hun restafval in kunnen deponeren. Iedereen kan daar echter bij en de bak is ook niet afgesloten. Lammers: ,,De container is altijd meteen vol en dan zetten mensen er van alles naast. Matrassen, kastjes, van alles wordt hier gedumpt. Wat ik zo sneu vind: ouderen die in Den Bongerd wonen, komen met hun afvalzakje naar beneden om dat in de container te doen en dan is die al vol. Zie ik ze even later met datzelfde zakje weer naar boven gaan."

Op negen locaties in Boxtel waar sprake is van hoogbouw wil de gemeente ondergrondse containers plaatsen: Den Bongerd, Sint-Ursula, Stapelen, Moorwijk, Berkengaard, Meidoorngaard, Hazelaarsgaard en Brouwershof. Het in aanbouw zijnde Princenlant IV (Beneluxlaan) krijgt twee containers. Leden lezen het complete verhaal hier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 16 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 23 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur gisteren
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46