Het binnenterrein van het gemeentehuis biedt vanaf eind 2017 plaats aan dertig auto's. Ook worden zes oplaadplekken voor elektrische auto's aangelegd. (Foto: Marc Cleutjens).
Het binnenterrein van het gemeentehuis biedt vanaf eind 2017 plaats aan dertig auto's. Ook worden zes oplaadplekken voor elektrische auto's aangelegd. (Foto: Marc Cleutjens).

30 parkeerplaatsen bij gemeentehuis

Algemeen

Het binnenterrein naast het gemeentehuis van Boxtel gaat plaats bieden aan dertig parkeerplaatsen. Ook komen er drie laadpalen waar in totaal zes elektrische auto's opgeladen kunnen worden; de plaatselijke firma Ecotap gaat deze aanleggen. De parkeerplaatsen vervangen de plekken die verdwijnen na de herinrichting van de Markt.

In samenspraak met ondernemers is besloten om vanuit het binnenterrein een doorgang te creëren naar het centrumgebied. Hiervoor maakt de toiletgroep op de begane grond van het gemeentehuis plaats voor het aanleggen van deze doorgang. Er vindt nog overleg plaats of deze doorgang ook buiten winkelopeningstijden opengesteld wordt. Het binnenterrein wordt eenrichtingsverkeer en zal bereikbaar zijn vanaf de Dr. Van Helvoortstraat, de uitrit komt aan de Rechterstraat.

Na de zomer wordt een aannemer geselecteerd. Het streven is om de herinrichting in het vierde kwartaal van 2017 te realiseren. In het centrum geldt nu een parkeerproef met een blauwe zone, die twee jaar duurt. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de proef te beginnen, bij de start van de herinrichting van de Markt. Op verzoek van de raad, inwoners en ondernemers is deze proef naar voren gehaald. Parkeren op het binnenterrein valt om deze reden buiten de proef.

Bij de planvorming rondom het binnenterrein is uitvoerig onderzoek gedaan naar het behoud van zoveel mogelijk bomen. Desondanks worden er enkele bomen gerooid. Hiervoor worden echter nieuwe bomen aangeplant in het binnenterrein. Een aantal bomen worden verplaatst naar de omgeving van de vijver. Over de compensatie van het groen heeft overleg plaatsgevonden met Transitie Boxtel en de Werkgroep Natuur en Landschapsbeheer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Vuurspuwer brengt circussfeer naar Koningsdag Cultuur 51 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 16 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 17 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 18 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 20 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 20 uur geleden