Afbeelding

'Beslissing valt om vijf voor drie'

Algemeen

Deelnemers aan de Heilig Bloedprocessie verzamelen zich sinds 12.00 uur in de Sint-Petrussschool aan de Burgakker. Daar krijgen ze de mooie traditionele kostuums aangemeten en worden ze voorzien van een laagje make-up. Vast gespreksonderwerp is het weer. Gaat de Heilig Bloedprocessie door of niet? Bestuursleden van de Heilig Bloedstichting laten weten dat ze om vijf voor drie, vijf minuten voordat de stoet zal vertrekken, de definitieve beslissing nemen.

Ondertussen gaan de voorbereidingen door. Volwassen deelnemers die zich melden, vullen een formuliertje met de persoonlijke gegevens in. ,,Zo weten we wie er heeft deelgenomen en wie we voor volgend jaar weer kunnen vragen", legt bestuurslid Maria Boleij uit. Omstreeks 12.00 uur meldt Hennie Marks uit Eindhoven zich bij de Sint-Petrusschool. ,,Ik hoorde op de radio dat er in Boxtel een Heilig Bloedprocessie zou zijn en weet nu dat ik aan de vroege kant ben..." Ze twijfelt nog even of ze deelneemt aan de processie, maar slaat het aanbod van bestuurslid Boleij toch af. ,,Ik wil graag de gehele processie zien..."

De stoet start om 15.00 uur vanaf de Burgakker en gaat via de Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat, Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Prins Bernhardstraat, Stationsstraat, Rechterstraat, Kruisstraat, Markt, Clarissenstraat en Oude Kerkstraat naar de Sint Petrusbasiliek. Daar vindt na afloop van de slotplechtigheid plaats met medewerking van organist Tommy van Doorn en seniorenharmonie Buckestelle.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 9 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 54 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden