Danny Everett zong zondagmiddag op het terras van gemeenschapshuis De Walnoot. Het optreden was geschonken door aquariumvereniging Daphnia, die ook de kienavonden organiseert. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Danny Everett zong zondagmiddag op het terras van gemeenschapshuis De Walnoot. Het optreden was geschonken door aquariumvereniging Daphnia, die ook de kienavonden organiseert. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Bas van den Biggelaar

Danny Everett brengt weer leven in Walnoot

Algemeen

Een vol terras van De Walnoot: bezoekers en bestuur van het gemeenschapshuis moesten toch even twee keer met hun ogen knipperen toen ze dat beeld zagen zondagmiddag. Voorzitter Willie van de Langenberg en penningmeester Frans van Erve weten hoe belangrijk het voor de wijkbewoners is dat De Walnoot zijn deuren weer opent. Ze geven tevens aan dat de coronacrisis niet makkelijk is geweest: ,,Er moet nog steeds elke week geld bij", aldus de bestuursleden.

De Boxtelse zanger Danny Everett was degene die zondagmiddag de handen op elkaar en de armen in de lucht kreeg. Tientallen senioren zaten op gepaste afstand op het terras naast het gemeenschapshuis en genoten van een kop koffie of een borrel. Meezingen moesten de bezoekers vanwege het heersende coronavrius achterwege laten, maar dat maakte de pret er niet minder om. Met een brede lach op hun gezicht genoten de aanwezigen, vooral ouderen, van de hoofdzakelijk Nederlandstalige muziek.

FANTASTISCH

Onder de aanwezigen was Truus van Heesch. Ook zij genoot van de zoetgevooisde entertainer met zijn aanstekelijke energie. ,,Ik vind het echt fantastisch. Ik ben heel blij dat ik weer de deur uit kan." Ook het kienen, kaarten, bridgen en biljarten is namelijk in kleine groepen weer gestart en Van Heesch maakt daar gretig gebruik van. ,,Ik woon namelijk hier meteen naast. Het is fantastisch dat we weer ergens terecht kunnen. Anders zit je ook alleen maar thuis..."

Ook penningmeester Frans van Erve van De Walnoot beseft hoe belangrijk het is voor de meestal oudere bezoekers dat in De Walnoot weer reuring is. ,,Voor de senioren is het erg belangrijk dat ze weer ergens naartoe kunnen. Het is geweldig dat ze er nu even uit mogen."

GELD ERBIJ

Ook de voorzitter kijkt met veel plezier naar de niet-meezingende, maar wel swingende senioren. ,,Dit is natuurlijk heel goed voor ons. Het optreden is betaald door de organisator van het kienen, aquariumvereniging Daphnia. Dat is natuurlijk fantastisch."

Van de Langenberg ziet eveneens de serieuze kant van de zaak: ,,Het is fijn dat we weer met wat activiteiten mogen beginnen, maar er moet nog steeds elke week geld bij uit onze reserves om de exploitatie rond te krijgen."

De coronacrisis is namelijk niet het enige financiële probleem waar De Walnoot mee te kampen heeft: het gemeenschapshuis krijgt daarnaast te maken met de veelbesproken subsidiekorting van 10 procent van de gemeente Boxtel. Hoewel deze door een administratiefout pas in 2021 wordt toegepast, wordt het financiële plaatje er niet rooskleuriger op.

Van de Langenberg: ,,We hopen heel erg dat we in september weer volle bak aan de slag mogen, anders wordt het toch wel erg lastig voor ons...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 43 minuten geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 2 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 5 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 7 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 8 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 9 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel gisteren