Kerkraam
Kerkraam Foto: Pixabay

Bedevaart

woensdag 8 mei 2024 12:15

In de Mariamaand mei organiseert seniorenvereniging Boxtel een bedevaart naar de kapel van de heilige eik in Oirschot. Daar bidden gelovigen ter ere van de moeder gods. De pelgrimage vindt plaats op woensdag 8 mei.

Leden van de Essche ouderenvereniging kunnen zich bij de bedevaartgangers uit Boxtel aansluiten. De pelgrims vertrekken om 12.15 uur vanaf het parkeerterrein bij hockeyclub MEP aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Met de auto gaan is uiteraard ook mogelijk, in de buurt van de Oirschotse kapel aan de Proosbroekweg zijn parkeerplaatsen. Om 13.30 uur wonen de gelovigen een eucharistieviering bij.
Boxtelse deelnemers hoeven zich niet aan te melden, de Essche organisatie vraagt belangstellenden dit wel te doen. Dit kan bij Jan of Christien van Schijndel, Dorpsstraat 6 in Esch (0411) 60 18 95. Aanmelden mag individueel of per groep, autovervoer dienen de bedevaartgangers zelf te regelen.
Het is mogelijk na afloop van de eucharistieviering gezamenlijk koffie te drinken bij Komaen aan de Spoordonkseweg 80 in Oirschot. Aanmelden is gewenst. De verering van een mirakelbeeld van Maria in Oirschot gaat ver terug. Volgens de legende zou het beeldje in 1406 door herders daar aan de oever van de Beerze zijn gevonden en geplaatst in een eikenboom. Bewoners van Middelbeers namen het beeld mee en plaatsten het in hun kerk, maar de volgende ochtend bevond Maria zich weer in de eik.

Locatie